Dýňovo-kokosová polévka s rýží a krevetami
Ingredience
Koupit1. Rýži namočte předem, propláchněte a uvařte do měkka.
2. Dýni nakrájejte na velké kousky. Přiveďte k varu ve vodě.
3. Ztlumte plamen a vařte 20 minut.
4. Lžící vyjměte dýni a přelijte do mixérové nádoby.
5. K dýni přidejte prolisovaný česnek, sůl, koření. Mixérem rozmixujte.
6. Přidejte kokosové mléko a znovu rozmixujte.
7. Podle konzistence si přizpůsobte podle vaší preference. Můžete přidat také vodu, ve které se vařila dýně (asi 200-300 ml).
8. Dýňovou kaši dejte na oheň, přiveďte k varu a ztlumte plamen na minimum.
9. Vařte pod pokličkou 10 minut.
10. Krevety osolte, posypte kořením (můžete také přidat česnek) a opečte na silném ohni (na ghí nebo kokosovém oleji).
11. Do hotové polévky přidejte několik lžic rýže a několik krevet.
Posypte petrželkou a strouhaným sýrem.
Chutný a výživný oběd je hotový!